Alumni Kunstenaars Klassieke Academie: AKKA

Alumni Kunstenaars Klassieke Academie de AKKA
De Akka is de actieve Alumni vereniging van de Klassieke Academie. Nog maar een half  jaar bezig en al meerdere exposities op haar naam. Het afgelopen halfjaar organiseerde AKKA de wisselexposities bij Cultuurcentrum Berensteyn, een expositie bij het CBK De Fabriek in Emmen, en een expositie bij Forma Aktua.

Hoe het allemaal begon
De Klassieke Academie begeleidt haar alumni door speciale exposities voor hen te organiseren. Ook mogen ze tegen gereduceerd tarief meedoen aan Masterlessen en Academiebrede projecten. De Klassieke Academie stelde aan een aantal alumni voor een Alumnivereniging op te richten. Zij pikten dit graag op en zo ontstond de AKKA. ‘Het is een democratische club, waarin iedereen actief meedoet. De eerste behoefte bleek aan het organiseren van exposities. Het is handig om bij een club te horen; er worden gezamenlijke exposities geregeld. Je komt elkaar tegen op openingen en dat is altijd gezellig. Dat stimuleert,’ aldus bestuurslid Trijntje Sporrel.

Hoe het werkt
‘Alle leden krijgen een oproep zich voor een expositie op te geven. Soms werken we met een thema. Zoals in Peize bij de Paardenstal met het thema landschap en stilleven. Ook was er behoefte aan model tekenen. Dit is gerealiseerd in de Paradijsvogelstraat, met medewerking van de Academie.

Lid worden
Nieuwe leden zijn altijd welkom. Het lidmaatschap kost maar €55,00 per jaar. Tijdens de algemene ledenvergadering kun je als lid aangeven wat je wilt. Na de vergadering is er een gezellige borrel. Je mag zelf ook bijdragen in de organisatie van activiteiten. Zo kunnen lokale kringen ontstaan die zelf dingen gaan organiseren.

Bestuur
Het AKKA-bestuur bestaat uit: Anuschka Smidt voorzitster, Aaltje van der Velde, Mineke Schrijvers, Marianne ter Maten penningmeester, Peter Tholen secretaris, Trijntje Sporrel, Hana Vendlová.
Aanmelden: phtholen@gmail.com