Studentportret: Mariëlle Bistervels

Als het monster onder je bed grijnst de krokodil vanuit de schaduw je toe. “Ja, spelen met licht en donker om zo spanning te creëren , de verwondering weer te geven. Zo werk ik het liefst.”

Verwacht dan ook van Mariëlle Bistervels uit Master 1 geen vrolijke plaatjes. “Naturalia vind ik interessant. Om met een spannend beeld de kijker te sturen, zijn fantasie te prikkelen.”. Thuis heeft Mariëlle dan ook een eigen griezelkabinet. En dierentuinen ennatuurkundige musea bezoekt ze graag. Verder werkt ze als freelance vertaler Scandinavische talen en Engels. “Samen met mijn studie ben ik zo zeven dagen per week bezig. Niet erg, ik doe wat ik het liefste doe.”.

Tijdens een cursus modelteken van Tiny Buurke hoorde ze van de Klassieke Academie. “De klassieke technieken leren is precies wat ik wil. De afgelopen vier jaar zijn echt omgevlogen.”. Mariëlle heeft zeker de intentie om professioneel te schilderen. “Ik wil geen eigen museum op zolder inrichten. Ik zal zeker zelf op galerieën afstappen. Maar eerst iets maken en dan verkopen. Wat ik tot nu toe heb gemaakt is vooral studiemateriaal.”.

Ondertussen is Mariëlle na een succesvolle werkbespreking door naar Master 2!