Studentenportret: Marlisa Simonis

“Het is toch heel mooi dat je met alleen verf en kleur jouw beleving van de wereld kan verbeelden. Hoe je met het materiaal in je handen een hele voorstelling kan maken, dat vind ik magisch.” Haar enthousiasme spat er vanaf, als Marlisa Simonis uit Vakscholing 2 over haar drijfveren vertelt.

Voordat ze aan de Klassieke Academie begon heeft ze eerst even de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam bezocht, waarna ze Toegepaste Psychologie heeft gestudeerd. “Op de academie in Amsterdam was teveel aandacht voor het concept en te weinig voor de techniek. Ik was daar niet op mijn plaats. Via het netwerk van een oud tekendocent werd ik op de Klassieke Academie gewezen.” En hier in Groningen gaat het leren heel hard. “Soms duizelt het me als ik in de trein terug naar Utrecht zit. Dan is het een kwestie van verwerken en toepassen in je huiswerk.”

Na haar studie hoopt Marlisa op een plekje in een open atelier, een creatieve verzamelplaats waar je elkaar kunt inspireren en feed back kunt geven. “Mensen boeien mij enorm. Vooral de complexiteit. Dat zou ik graag willen onderzoeken in schilderijen door olieverf en andere media toe te passen op een onderwerp waarin de mens centraal staat. Ik ben heel benieuwd waar ik over een paar jaar sta!” Marlisa behoorde tot de finalisten van de Summer Scholarship competition van de Florence Academy of Art.