AKKA in zicht

Al meer dan 10 jaar is de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen bezig om op een meer traditionele wijze kunstenaars op te leiden. Aanvankelijk alleen schilders, maar sedert vorig jaar hebben ook enkele beeldhouwers hun opleiding afgerond. De groep afgestudeerden van de 5-jarige opleiding hebben zich in 2016 georganiseerd tot AKKA: Afgestudeerde Kunstenaars Klassieke Academie. Het doel van deze groep is om de leden te ondersteunen, een stimulerend platform te bieden en hun kunst onder de aandacht te brengen van het grotere publiek. Het uitgangspunt hierbij is de figuratieve kunst: de weergave in principe van herkenbare onderwerpen. Dit kan echter zeer verschillend uitpakken: van zeer realistisch, tot impressionistisch of zelfs geabstraheerd. Een expositie van deze groep kunstenaars is dan ook verrassend door de verschillende onderwerpen en stijlen van de tentoongestelde werken.

Van zaterdag 24 juni t/m 22 juli kunt u werken van 20 kunstenaars van AKKA bewonderen in BAS, Suupmarkt 10, Sneek. De expositie “AKKA in Zicht“ wordt zaterdag 24 juni om 16 uur geopend door kunstenaar en leraar aan de Klassieke Academie te Groningen, Rein Pol. U bent van harte welkom.