Jubileum tentoonstelling Docent Henk Helmantel

Precies 50 jaar geleden in april van het jaar 1967 was het zover. De lang gekoesterde wens van Henk Helmantel ging in vervulling. Hij werd kunstschilder van beroep. Het begin van een schilderscarrière die tot op de dag van vandaag voortduurt. Het 50 jarig jubileum wordt gevierd met 2 tentoonstellingen in Museum Helmantel in De Weem van Westeremden.

Van 4 mei t/m 26 augustus: HENK HELMANTEL – 50 JAAR SCHILDER.  Een overzicht van een halve eeuw Helmantels. Schilderijen uit de eigen collectie, aangevuld met bruiklenen én nieuw werk.

Van 1 september t/m 28 oktober: “GEACHTE COLLEGA’S”. De tentoonstelling Geachte Collega’s bestaat uit werk van collega kunstenaars waarvan Museum Helmantel door de jaren heen werk heeft aangekocht. Het accent ligt vooral op figuratieve schilderkunst, tekeningen en grafiek. Alles vervaardigd in de afgelopen 50 jaar.

Meer info op: http://www.helmantel.nl