Tweedejaars student Marlisa Simonis finalist bij de ‘Summer Scholarship Competition’ van de Florence Academy of Art

Tweedejaars student aan de Klassieke Academie Marlisa Simonis is een finalist bij de ‘Summer Scholarship Competition’ van de Florence Academy of Art. De top 3 krijgt de mogelijkheid om in juli een maand op de academie in Florence een les naar keuze te studeren. Elke dag worden er nog finalisten bekend gemaakt. Op 10 mei wordt de top 3 bekend gemaakt en is het dus duidelijk of Marlisa voor een maand naar Florence mag. 

De oprichter en directeur van de Florence Academy of Art zal samen met enkele docenten van de academie de winnaars uitzoeken op basis interesse in figuratieve realisme, pogingen om oude schildermeesters te kopiëren en artistieke kracht. Om deel te kunnen nemen, moesten er 3 werken ingeleverd worden die gemaakt waren in de afgelopen 2 jaar.

“I’ve always wanted to learn painting as a craft from teachers that can learn me the oldest tips and tricks of how to build a painting. In my opinion it’s important to build a strong base in composition, underpainting and light.”, aldus Marlisa Simonis. Voorbeelden van haar werk kunt u hieronder zien.