Masterclass Projectweek Stilleven door Henk Helmantel

Docent Henk Helmantel heeft in drie aansluitende dagen les gegeven aan onze Master 1 & 2 Studenten.  Als afsluiting van de masterclassen was er een excursie bij hem thuis. Hier heeft Henk zijn kunstcollectie aan de studenten laten zien. De opdracht van de masterclassen was het opbouwen van een stilleven op een niet al te simpele manier, dat bij voorkeur diverse aspecten in beeld brengt . Aspecten die hierbij centraal stonden waren: compositie, kleurstelling, stofuitdrukking,  lichtbehandeling en totale atmosfeer. Tijdens de lessen zijn regelmatig gezamenlijke werkbespreking geweest met als doel een goed resultaat te waarborgen. De master lessen werden afgesloten met een zeer goed bezocht Open Huis.

Bekijk hieronder de fotoreportage van Xandra Donders van de masterlessen en het Open Huis.