Zomeracademie Schilderkunst

De Klassieke Academie organiseert, tijdens de zomervakantie van de reguliere beroepsopleiding, een Zomeracademie. De Zomeracademie Schilderkunst duurt 5, 10 of 15 dagen. De verschillende cursussen van de Zomeracademie kunnen worden gecombineerd met de Zomeracademie Schilderkunst.

Schilderkunst

Onder leiding van ervaren docenten van de Klassieke Academie word je één, twee of drie weken lang ingewijd in de geheimen van het tekenen en schilderen van model en stadsgezicht. Samen met de docenten zoek je pittoreske plekjes uit om deze met potlood of olieverf vast te leggen. Op andere dagen concentreer je je op model. Bij voortdurend slecht weer bestaat de Zomeracademie uit anatomisch modeltekenen, modelschilderen, compositie, perspectief en portret. De lessen zijn individueel gericht. Je wordt op je eigen niveau begeleid.

Deelname

Doe je voor de eerste keer mee, dan worden de lessen van de grond af aan opgebouwd en is de eerste Zomeracademie (5 dagen) aan te raden. Heb je ervaring of heb je eerder een Zomeracademie gedaan, dan is de Zomeracademie voor gevorderden (5 dagen) of de complete 10-daagse een optie.

5-daagse Zomeracademie: grondbeginselen. Schilderen o.l.v. Paul Boswijk, Jan van Loon en Annelies Middel.

Rooster Zomeracademie I: 26 tot en met 30 juni 2017

10-daagse Zomeracademie: verdieping. Schilderen o.l.v. Paul Boswijk, Peter Durieux, Annelies Middel en Svetlana Scholtmeijer-Tartakovska.

Rooster Zomeracademie II: 3 tot en met 14 juli 2017

De 15-daagse Zomeracademie is de combinatie van de beide Zomeracademies I en II.

Tijden

Maandag t/m vrijdag: 9.30 – 17.00 uur
Lunchpauze: 12.30- 13.30 uur. De lunch wordt door de Klassieke Academie verzorgd.

Op maandagochtend is er een kennismaking en krijgt u informatie over het weekverloop en de manier van werken. Daarna gaat u aan de slag. Op vrijdagmiddag is er een evaluatie van de resultaten.

Vragen?

Stuur een mail aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst t.a.v Zomeracademie
E-mail: info@klassiekeacademie.nl

Aanmelden Kosten Lijst materialen

zomerbeeldhouwen 4 - kopie

Foto’s: Xandra Donders