Zomeracademie Grafiek

De Klassieke Academie organiseert, tijdens de zomervakantie van de reguliere beroepsopleiding, een Zomeracademie. De Zomeracademie Grafiek duurt 5 dagen. Deze cursus kan gecombineerd worden met de Zomeracademie Schilderkunst.

Foto’s: Xandra Donders

Programma

  • Algemene inleiding in de grafiek aan de hand van voorbeelden van originele prenten;
  • Bescheiden historisch overzicht van de grafische technieken: hoogdruk, diepdruk en vlakdruk;
  • Instructie etsatelier, materiaal en gereedschap, hoe een etsplaat te prepareren, te tekenen en te etsen, een proefdruk maken en hoe verder te werken.

Aanmelden  Kosten


Docenten

Reinder Homan – Diepdruk (etsen)

Je maakt kennis met de techniek van het etsen, waarbij de nadruk ligt op de lijnets en het in fasen etsen van een voorstelling in de plaat (wat de etstechniek zo bijzonder maakt).

Siemen Dijkstra – Hoogdruk (houtsnede) 

Tijdens deze workshop leer je een houtsnede maken volgens de reductie techniek. Met deze techniek bouw je op betrekkelijk eenvoudige manier een houtsnede in kleur op. Je maakt zelf een houtsnede  (drie tot vier drukgangen), waarbij je leert snijden, drukken en omgekeerd te denken!


Rooster zomeracademie Grafiek: 16 t/m 20 juli 2018

We raden je aan een stofjas, of kleding waar vlekken op mogen komen mee te nemen. Je werkt van 9.30 tot 17.00 uur. Voor koffie/thee en lunches wordt gezorgd. Deze werkweek wordt tegelijkertijd met de Zomeracademie Beeldhouwen gehouden op dezelfde locatie. We lunchen gezamenlijk.


Locatie

Klassieke Academie voor Beeldhouwkunst: Paradijsvogelstraat 16 te Groningen.


Vragen?

Stuur een mail aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst t.a.v Zomeracademie
E-mail: info@klassiekeacademie.nl

Aanmelden  Kosten