Zomeracademie Beeldhouwkunst

Inschrijven Kosten

De Klassieke Academie organiseert, tijdens de zomervakantie van de reguliere beroepsopleiding, een Zomeracademie. De Zomeracademie Beeldhouwkunst duurt 5 dagen. Deze cursus kan gecombineerd worden met de Zomeracademie Schilderkunst. 


Aanbod

Gedurende een intensieve werkweek ga je boetseren naar levend model onder begeleiding van een ervaren kunstenaar en docent. Je persoonlijke benadering staat centraal. Je leert over de verschillende manieren van kijken, anatomie, beweging van het lichaam in de ruimte en op de boetseerbok. De lessen zijn sterk individueel gericht, ervaring is daarom niet vereist. De Zomeracademie kan je helpen een goede basis te leggen in technieken en vaardigheden of helpt je verder in je leerproces.


Programma

In de lessen worden torso en portret behandeld. Je werkt met chamotteklei en boetseerwas. Je begint met tekenend schetsen. Vervolgens ga je ruimtelijke schetsen maken door modelleren van kleine snelle studies in verschillende houdingen. In het modelleren is er aandacht voor de anatomie en de textuur. Je werkt naar levend model.

Rooster: 17 tot en met 21 juli 2017.

Je werkt van 9.30 tot 16.00 Voor koffie/thee en lunches wordt gezorgd. Deze werkweek wordt tegelijkertijd met de Zomeracademie Grafiek gehouden op dezelfde locatie. We lunchen gezamenlijk.


Locatie

Klassieke Academie voor Beeldhouwkunst: Paradijsvogelstraat 16 te Groningen.


Vragen?

Stuur een mail aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst t.a.v Zomeracademie
E-mail: info@klassiekeacademie.nl

Inschrijven Kosten

Foto’s: Xandra Donders