Zomeracademie Beeldhouwkunst

Zomeracademie Anita Franken

De Klassieke Academie organiseert, tijdens de zomervakantie van de reguliere beroepsopleiding, een Zomeracademie. De Zomeracademie Beeldhouwkunst duurt 5 dagen. Deze cursus kan gecombineerd worden met de Zomeracademie Schilderkunst.

Aanmelden Kosten

Beeldhouwkunst

Gedurende een intensieve werkweek ga je boetseren naar levend model onder begeleiding van een ervaren kunstenaar en docent. Een persoonlijke benadering van de cursist staat centraal. Er is aandacht voor de verschillende manieren van kijken, anatomie, beweging van het lichaam in de ruimte en op de boetseerbok.
De lessen zijn sterk individueel gericht, ervaring is daarom niet vereist. De Zomeracademie kan je helpen een goede basis te leggen in technieken en vaardigheden of helpt je verder in je leerproces.

Programma

Anita Franken Beeldhouwkunst Zomeracademie Klassieke Academie Groningen

In de lessen worden torso en portret behandeld. Er wordt gewerkt met chamotteklei en boetseerwars.

Je begint met schetsen door middel van tekenen. Vervolgens ga je ruimtelijke schetsen maken door modelleren van kleine snelle studies in verschillende houdingen. In het modelleren is er aandacht voor de anatomie en de textuur. Je werkt naar levend model.

Tijden

De Zomeracademie Beeldhouwen vindt plaats van 17 tot en met 21 juli 2017.

Er wordt gewerkt van 9.30 tot 16.00 Voor koffie/thee en heerlijke lunches wordt gezorgd. Deze werkweek wordt tegelijkertijd met de Zomeracademie Grafiek gehouden op dezelfde locatie. We lunchen gezamenlijk.

Locatie

Klassieke Academie voor Beeldhouwkunst: Paradijsvogelstraat 16 te Groningen.

Vragen?

Stuur een mail aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst t.a.v Zomeracademie
E-mail: info@klassiekeacademie.nl

Aanmelden Kosten

Foto’s: Xandra Donders