Zomeracademie Beeldhouwkunst

De Klassieke Academie organiseert, tijdens de zomervakantie van de reguliere beroepsopleiding, een Zomeracademie Beeldhouwkunst van 5 dagen. Deze cursus kan gecombineerd worden met de Zomeracademie Schilderkunst. 

Foto’s: Xandra Donders

Aanbod

Gedurende een intensieve werkweek ga je boetseren naar levend model onder begeleiding van Andrijana Martinovic en Rachel Dieraert. Je persoonlijke benadering staat centraal. Je leert over de verschillende manieren van kijken, anatomie, beweging van het lichaam in de ruimte en op de boetseerbok. De lessen zijn sterk individueel gericht, ervaring is daarom niet vereist. De Zomeracademie kan je helpen een goede basis te leggen in technieken en vaardigheden of helpt je verder in je leerproces.

Aanmelden Kosten


Programma Zomeracademie Beeldhouwkunst

In de lessen worden torso en portret behandeld. Je werkt met chamotteklei en boetseerwas. Je begint met tekenend schetsen. Vervolgens ga je ruimtelijke schetsen maken door modelleren van kleine snelle studies in verschillende houdingen. In het modelleren is er aandacht voor de anatomie en de textuur. Je werkt naar levend model.

Rooster: 16 t/m 20 juli 2018

Je werkt van 9.30 tot 17.00 Voor koffie, thee en lunches wordt gezorgd. Deze werkweek wordt tegelijkertijd met de Zomeracademie Grafiek gehouden op dezelfde locatie. We lunchen gezamenlijk.


Locatie

Klassieke Academie voor Beeldhouwkunst: Paradijsvogelstraat 16 te Groningen. Gratis parkeerplaatsen aanwezig op locatie.


Vragen?

Stel uw vraag hier of stuur een mail aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst t.a.v Zomeracademie:
E-mail: info@klassiekeacademie.nl

Aanmelden Kosten