Basisscholing

Annelies Middel Klassieke Academie Groningen

Foto: Xandra Donders

Denk je talent te hebben, maar weet je niet zeker of dit wel toereikend is? Tijdens de vooropleiding van de Klassieke Academie kun je ontdekken of een professionele vakopleiding voor jou haalbaar is. Je wordt tijdens de vooropleiding zo goed mogelijk voorbereid op de toelatingseisen van de vakopleiding. Het volgen van de vooropleiding garandeert de toelating echter niet. Je kunt ook meteen toelating doen voor de vakopleiding. De vooropleiding is niet verplicht.

Inschrijven Kosten Studiegids Schilderkunst
Programma

Het programma is gericht op de menselijke anatomie en modeltekenen. We zetten hiermee in op het ontwikkelen van inzicht in de structuur van de menselijke vorm. Je leert complexe vormen te overzien en deze goed weer te geven waarbij de vormweergave wordt getraind. In het modeltekenen werk je met houtskool, rietpen en inkt en tenslotte met licht en schaduw. Het programma anatomie wordt gevolgd aan de hand van uitgereikte lesbrieven die zijn gekoppeld aan thuisopdrachten. De basisscholing is een voorproefje van de vakscholing.

Aanbod

De vooropleiding omvat één dagdeel van 2,5 uur les per week gedurende een studiejaar van 31 weken. Het studiejaar is ingedeeld in twee semesters van 15 lesweken. Er is ruimte voor twee groepen van maximaal 18 deelnemers per groep. Het studiejaar loopt van september tot en met juni. De lessen zijn op maandagochtend van 9.30 – 12.00 uur of op maandagmiddag van 12.30 – 15.00 uur.
De lessen worden gegeven door Tom S. Hageman.

Werkbesprekingen

Wekelijks vindt aan het einde van de les een bespreking plaats van de thuisopdrachten en het werk dat tijdens de les is gemaakt.

Na elk semester vindt een collectieve werkbespreking plaats met een overzicht van de ontwikkeling gedurende de afgelopen 15 lessen.

Aanmelding

Ben je 16 jaar of ouder en heb je interesse? Dan kan je je aanmelden via het aanmeldformulier op deze website. Aanmelden kan het hele jaar door. Er is geen ingangsselectie.

Inschrijven Kosten Studiegids Schilderkunst