Programma deelstudies beeldhouwkunst

Studiejaar 2016-2017: 1e semester

Woensdag

19.00 – 21.30 uur: Kunstgeschiedenis door Anna Keller

Hoe veranderde het afbeelden van mensen, landschappen en interieurs door de eeuwen heen? Ook aandacht voor iconografie (betekenis en inhoud). Een chronologisch overzicht van de  geschiedenis van de beeldende kunst en  architectuur. Van de oudheid tot de 18e eeuw, de belangrijkste meesters en stijlen en het verschijnen van nieuwe technieken.
Veel kunstwerken uit deze eeuwen dienen nog steeds als inspiratiebron voor de huidige kunstenaars. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke beeldhouwkunst of de Venus van Botticelli.
Verbindingen tussen de oude kunst en latere eeuwen komen ook aan bod. Kunstgeschiedenis vormt  een  referentiekader van waar uit je naar kunst kunt kijken en kunst kan beoordelen.


Studiejaar 2016-2017: 1 & 2 semester

Woensdag

12.30 – 15.00 uur: Hakken in steen door Bastiaan de Groot (begeleid)

15.30 – 18.00 uur: Hakken in steen (onbegeleid)

Hakken in steen is een proces dat loopt van een idee in het hoofd het komen van tot een ruimtelijke weergave in steen. Het wordt geoefend met een torso in marmer of in hardsteen.

Donderdag

9.30 – 12.00 uur: Modelboetseren door Andrijana Martinovic (begeleid)

12.30 – 15.00 uur: Modelboetseren (onbegeleid)

Er wordt geboetseerd in was en klei naar levend model. Het hoofddoel is het vormonderzoek, formeel in de adequate weergave en individueel in de persoonlijke expressie. Behalve aan het modelleren wordt ook aandacht besteed aan giettechnieken en het maken van mallen, waarmee de beelden verduurzaamd kunnen worden.

Studiegids Deelstudies