Masterclass Jong Talent

Droom je van een carrière als kunstenaar, maar je weet niet zeker of je talent toereikend is? Wil je jezelf  alvast klaarstomen voor het toelatingsexamen van een kunstacademie? Of wil je gewoon de basis van de schilderkunst onder de knie krijgen?

Geef je dan op voor de Masterclass Jong Talent!
Speciaal voor scholieren en studenten in de leeftijd van 15 t/m 29 jaar biedt de Klassieke Academie deze korte opleiding van een half jaar aan. Er zijn geen toelatingseisen.

De Klassieke Academie biedt halfjaarlijks (per semester van het studiejaar) een Masterclass Jong Talent aan.
September 2017 start een nieuwe Masterclass Jong Talent.

Inschrijven Kosten Studiegids Masterclass Jong Talent

Hij ging je voor…

Ferenc Erdok kan je de Masterclass Jong Talent aanraden aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. `Vooral als je twijfelt of een klassieke kunstopleiding iets voor je is. Het kost je maar een paar uurtjes op je zaterdagmiddag. Je krijgt een samenvatting van de gehele vakopleiding zodat je een bewuste keus kunt maken.’

Zijn kijk op de academie was na de MJT zo positief dat hij besloot de Vakscholing schilderen te gaan doen. Hij is net overgegaan naar het tweede jaar!


Masterclass Schilderkunst

Je maakt steeds in 5 lessen kennis met de belangrijkste basisprincipes van de schilderkunst:

  • compositie
  • vorm/modelstudie
  • toon en kleur
Compositie

Compositie gaat over de indeling van het oppervlak. Er zijn daarvoor een aantal vuistregels. Je kunt bijvoorbeeld een compositie opzetten met diagonalen of juist gesloten vormen. Je krijgt les van Jantien de Boer 

Vorm/modelstudie

Vorm is één van de basisprincipes in de kunst. Vooral het modeltekenen neemt een belangrijke plaats in. De lastigste vorm is het menselijk lichaam, er valt niets te smokkelen. Je krijgt les van Elvira Dik

Toon en kleur

Toonwaarden en kleur hangen nauw met elkaar samen in de schilderkunst. Het kiezen en mengen van kleuren, maken van een palet, is een kunst op zich. Je krijgt les van Keimpe van der Kooi, ooit zelf student aan de Klassieke Academie.


Rooster

De Masterclasses zijn op de zaterdagmiddag van 15.30 – 18.00 uur. We houden rekening met de reguliere schoolvakanties voor Noord-Nederland.

De Masterclass Schilderkunst kan je volgen in de 1e of 2e helft van het schooljaar. 


Beoordelingen Masterclasses Jong Talent

De Masterclasses Jong Talent worden afgerond met een verklaring van de begeleidende docenten.


Aanmelding

Er zijn geen toelatingseisen voor deze opleiding. Aanmelden kan het hele jaar door. Er is plaats voor één groep van maximaal 16 deelnemers.

Wil je beginnen in september met de Masterclass Schilderkunst? Schrijf je dan in vóór 15 augustus 2017.

Wil je op beginnen in februari 2018 met de Masterclass Schilderkunst? Schrijf je dan in vóór 1 februari 2018.

Ben je scholier? Dan kun je voorgedragen worden door je docent beeldende vakken. Je krijgt in dat geval 25% korting op het lesgeld.

Inschrijven Kosten Studiegids Masterclass Jong Talent
Lesgeld

Lesgeld voor de Masterclasses Jong Talent bedraagt voor 1 semester € 410,-. (januari-juni 2017 € 390) Bij voordracht door een docent beeldende vakken van een middelbare school is een korting van 25 % van toepassing. Het lesgeld bedraagt dan € 308,-. (januari-juni 2017 € 292)

Voor 2 semesters, dus per jaar, bedragen de kosten € 702,- en bij voordracht door een docent € 526,-.
Inschrijving vindt plaats na ontvangst van het lesgeld op rekeningnummer NL92 INGB 0009 6722 71  t.n.v. ‘Klassieke Academie’ Groningen.

Deelnemers: tenminste 8, ten hoogste 14


 Lesportret docenten – Masterclass Jong Talent


Resultaten Masterclass Jong Talent 2015 – 2016

Foto’s: Xandra Donders