Introductiecursus

Inschrijven Kosten Studiegids Deelstudies

Droom je van het kunstenaarschap, maar je weet niet zeker of je talent toereikend is? Wil je de basis van de schilderkunst onder de knie krijgen? Geef je dan op voor de Introductiecursus! Januari 2018 start de Introductiecursus van 15 lessen plus een werkbespreking. Elk half jaar kun je ermee beginnen. De docenten van de introductiecursus zijn ooit zelf student aan de Klassieke Academie geweest.


Aanmelding

Er zijn geen toelatingseisen voor deze opleiding. Aanmelden kan het hele jaar door. Er is plaats voor één groep van maximaal 16 deelnemers.

Wil je beginnen in januari met de Introductiecursus? Schrijf je dan in vóór 31 december 2017.


Introducties Schilderkunst

De Introductie cursus (voorheen MJT) vindt plaats  op de zaterdagmiddag van 15.30 – 18.00 uur. De lessen starten op zaterdag 27 Januari.

Je maakt steeds in 5 lessen kennis met de belangrijkste basisprincipes van de schilderkunst:

  • compositie
  • vorm/modelstudie
  • toon en kleur
Compositie

Compositie gaat over de indeling van het oppervlak. Er zijn daarvoor een aantal vuistregels. Je kunt bijvoorbeeld een compositie opzetten met diagonalen of juist gesloten vormen en toon. Je krijgt les van Milan Smidt.

Vorm/modelstudie

Vorm is één van de basisprincipes in de kunst. Vooral het modeltekenen neemt een belangrijke plaats in. De lastigste vorm is het menselijk lichaam, er valt niets te smokkelen. Je krijgt les van Elvira Dik.

Toon en kleur

Toonwaarden en kleur hangen nauw met elkaar samen in de schilderkunst. Het kiezen en mengen van kleuren, maken van een palet, is een kunst op zich. Je krijgt les van Keimpe van der Kooi.


Rooster

De Introducties zijn op de zaterdagmiddag van 15.30 – 18.00 uur. We houden rekening met de reguliere schoolvakanties voor Noord-Nederland. De Introductie Schilderkunst kan je volgen in de 1e of 2e helft van het schooljaar. 


Beoordelingen Introductiecursus

De Introductiecursus worden afgerond met een verklaring van de begeleidende docenten.

Inschrijven Kosten Studiegids Deelstudies


Lesportret docenten – Introductiecursus